Professionalisering

Om Apple-oplossingen in uw onderwijsaanbod te kunnen integreren zijn bepaalde basisvaardigheden en kennis nodig. Om uw docenten hiermee vertrouwd te maken, verzorgt Xando Onderwijs het complete van Apple Professional Learning wat grotendeels maatwerk is.

Ervaren leraren

De kennis van leraren op het gebied van pedagogiek, didactiek en lesstof is goed aan te vullen met kennis van digitale leermiddelen. Hiervoor werken we met een netwerk van onafhankelijke leraren. Ze kennen de dagelijkse praktijk van het onderwijs als geen ander en weten hun kennis op inspirerende wijze over te brengen.

Interactieve stijl

Onze trainingen zijn interactief. De deelnemers maken zich nieuwe kennis en vaardigheden eigen middels geleide oefening en zelfstandig werken. Het is belangrijk dat leraren samen leren en hun nieuw verworven vaardigheden ene kennis met elkaar kunnen delen. Daarvoor organiseren we bijvoorbeeld sessies waarbij leraren samen kunnen ontwikkelen en elkaar kunnen inspireren.

Verdere professionalisering

Is de keuze voor Apple al gemaakt? Voor wie een stap verder wil stellen we een traject op maat samen, dat docenten enthousiasmeert en de technische drempels wegneemt. Leraren leren technologie te gebruiken om hun lessen en materialen op een hoger niveau te brengen. Ook onderwijskundige begeleiding van de leraren kan in dit traject worden ondergebracht.

Veelzijdig en effectief professionaliseren

Alle trainingen zijn maatwerk. Dat geldt zowel voor Apple Professional Learning als ook voor andere trainingen zoals Office 365. Trainingen kunnen alleen effectief zijn als er voldoende tijd in gestoken wordt, ze zijn afgestemd op de leervragen van leraren en zijn ingebed in de schoolcontext.

Benieuwd hoe we u kunnen begeleiden bij de transitie naar onderwijs van vandaag?

Apple Teacher

Apple Teacher is een gratis leeromgeving om leraren te ondersteunen bij het gebruik van Apple-producten in het onderwijs. Je krijgt de educatieve mogelijkheden van de iPad en Mac beter in de vingers inclusief apps van Apple zelf zoals Pages, Numbers, Keynote, Clips, iMovie en Garageband. Nog leuker is het om met je collega's te leren en samen Apple Teacher te worden door alle badges te behalen.

Binnen de leeromgeving zit een aantal leerroutes. Leraren kunnen zelf kiezen welke kennis en vaardigheden ze willen opdoen. Er zijn drie thema's: de iPad, de Mac en Swift Playgrounds. Met het voltooien van de leerroute iPad of Mac wordt de leraar officieel Apple Teacher. Extra erkenning is te verkrijgen door de leerroute Swift Playgrounds te voltooien of een portfolio aan te leggen met zes zelf ontworpen lessen.

Financieel

Financieel

Een flexibele financiering voor jouw school.

Meer lezen »

Beheer

Beheer

Beheer van Apple-devices voor je school.

Meer lezen »

Circulair

Circulair

Ruil ’m in. Goed voor jou, goed voor de planeet.

Meer lezen »

Netwerk

Netwerk

Betrouwbare en veilige netwerkoplossingen.

Meer lezen »

Support

Support

Service en support van Apple professionals.

Meer lezen »

shop
Onderwijs