Uw Mac in-
of uitschakelen

Lees hieronder hoe u uw iMac, iMac Pro, Mac mini, Mac Pro of MacBook in- en uitschakelt.

Uw Mac inschakelen (opstarten)

U schakelt de Mac in door op de aan/uit-knop te drukken. Sommige Mac-notebooks worden ook ingeschakeld als u ze opent of aansluit op een voedingsbron of als u op een toets of het trackpad drukt.

MacBook modellen

Op MacBook Pro-modellen met een Touch Bar bevindt Touch ID (aan/uit-knop) zich aan de rechterzijde van de Touch Bar bovenaan het toetsenbord.

MacBook Pro-modellen Touch BarOp MacBook Air-modellen die in 2018 of later zijn geïntroduceerd, bevindt Touch ID (aan/uit-knop) zich aan de rechterzijde van de functietoetsen bovenaan het toetsenbord.

MacBook Air-modellenOp MacBooks met fysieke functietoetsen (F1-F12) zit de aan/uit-knop universeel aan/uit-symbool rechtsboven op het toetsenbord.

MacBook universeelNieuwere MacBooks worden ook ingeschakeld wanneer u het volgende doet:

De klep van uw Mac openen, ongeacht of de computer op een voedingsbron is aangesloten.

De Mac aansluiten op een lichtnetadapter terwijl de klep geopend is.

Daarnaast worden MacBook Pro- en MacBook Air-modellen die in 2018 of later zijn geïntroduceerd, ingeschakeld wanneer u op een willekeurige toets op het toetsenbord drukt of op het trackpad drukt.

Mac mini

iMac en iMac Pro

Mac mini              iMac en iMac Pro

De aan/uit-knop is een ronde knop aan de achterzijde van de computer. Als u de achterzijde van de Mac mini naar u toe keert, zit de aan/uit-knop uiterst links.

De aan/uit-knop is een ronde knop aan de achterzijde van de computer. Als u de achterzijde van de computer naar u toe keert, zit de aan/uit-knop rechtsonder.Mac Pro (2019)

Mac Pro (Rack, 2019)

Mac Pro (Rack, 2019)              

Op de Mac Pro (2019) is de aan/uit-knop een ronde knop bovenop de computer, naast de Thunderbolt 3-poorten.

Op de Mac Pro (Rack, 2019) is de aan/uit-knop een pilvormige knop aan de voorkant van de computer, naast het statusindicatielampje.


Uw Mac uitschakelen (uitzetten)

U kunt uw Mac het beste uitschakelen door 'Zet uit' te kiezen in het Apple-menu . Net zoals uw Mac een opstartproces heeft als deze wordt ingeschakeld, heeft de Mac ook een uitschakelproces als deze wordt uitgezet. Tijdens dit proces worden onder andere alle geopende apps automatisch afgesloten en wordt u uitgelogd bij uw macOS-gebruikersaccount. Als de Mac niet uit gaat, probeert u apps die niet reageren, te stoppen door middel van 'Forceer stop'. Als dat niet werkt, houdt u de aan/uit-knop net zo lang ingedrukt tot de Mac wordt uitgeschakeld.


Als uw Mac niet opstart

Als de Mac niet opstart, controleert u de stroomvoorziening. Als het een MacBook is, kijkt u ook of de batterij nog enige lading heeft. U kunt ook proberen de aan/uit-knop 10 seconden ingedrukt te houden en dan nogmaals op de aan/uit-knop drukken om te zien of de Mac dan opstart. Komt u er na deze aanwijzingen nog niet helemaal uit en blijven de problemen zich voordoen? Neem dan contact op met onze support afdeling!


shop
Onderwijs